Translate

EN NL

blogHeader
Nieuwe ideeën, visies en tips van

The Little Gym

   

SHOW WEEK - Feest met ons mee!

TLG_Facebook_Cover_Its_Show_Week_Girl_ArmsUp_828x315

Vlak voor het einde van dit seizoen, in de week van dinsdag 3 juli t/m zondag 8 juli, is het weer tijd voor de meest feestelijke week van het jaar, de Show Week!

De komende periode zijn kinderen druk bezig met de voorbereidingen voor deze speciale en extra feestelijke les!

Tijdens hun Show les ontvangt elk kind een medaille van The Little Gym, als waardering voor hun individuele inzet, prestaties en vooruitgang!

We nodigen ouders, opa's & oma's, vrienden, familie & buren uit om deze viering bij te wonen tijdens de les van jouw kind. Vergeet je camera niet!

Houd er ook rekening mee dat inhaallessen in principe alleen nog ingehaald kunnen worden tijdens ons huidige semester wat loopt t/m 22 juli. Staan er nog inhaallessen open? Kom dan even langs de balie om een les in te plannen zodat jouw kindje nog even extra kan oefenen voor zijn/haar Show les! Mocht inhalen echt niet lukken, kom dan ook even langs de balie om samen naar de mogelijkheden te kijken.

Liefs,

Team The Little Gym Haarlem


EARLY BIRD WEKEN (alléén voor leden)

TLG_PE_Early_Bird_Facebook_Cover_Astronaut_Girl_828x315_EN

Op dinsdag 19 juni start onze EARLY BIRD WEKEN, speciaal voor leden, voor het nieuwe seizoen wat op 3 september van start gaat.

Ons eerste semester loopt van maandag 3 september 2018 t/m zondag 10 februari 2019.

Tijdens deze twee weken voorrangsinschrijving hebben alléén leden de mogelijkheid om zich met voorrang in te schrijven in een les en dag naar keuze. Tevens kunnen leden t/m zondag 1 juli gebruik maken van een speciale ledenkorting.

Houd er rekening mee, wie het eerst komt wie het eerst maalt. Na zondag 1 juli gelden onze reguliere tarieven, kunnen nieuwe leden zich ook inschrijven en worden bestaande wachtlijsten ingedeeld. 

 

Bekijk het nieuwe lesrooster hier!

 


Schrijf je kind in voor ons Zomer Programma!

 

 TLG_Facebook_Cover_Camps_Zoo_Group_828x315

De zomervakantie start op maandag 24 juli en loopt t/m zondag 2 september. 

 

Geef je kind op voor een ochtend, middag of hele dag, een aantal dagen of meerdere weken! Reserveren kan volledig flexibel. Ons programma biedt kinderen een heerlijke uitlaatklep voor hun tomeloze energie. Hindernisbanen, spelletjes, gymnastiek, springkussen, muziek en knutselen zorgen voor voldoende uitdaging en plezier!

 

Zowel voor leden als niet-leden!

Het zomerprogramma loopt van dinsdag tot en met donderdag. Uw kind kan de hele dag komen (u zorgt zelf voor een lunchpakket) of halve dagen van 9 tot 12 uur en/of
van 13 tot 16uur. Een tussendoortje en drinken in de ochtend en middag zijn inbegrepen.

 

ELKE DINSDAG, WOENSDAG & DONDERDAG VAN 9:00 - 12:00 EN/OF 13:00 - 16:00

Bekijk het rooster en de thema's voor de zomer camps hier!

 

Zomerlessen

Gedurende de bovengenoemde zomerperiode bieden we elke zaterdag een aantal van onze reguliere lessen aan voor kinderen van 10 maanden tot 5 jaar. De lessen kunnen tijdens de 6 zomerweken naar voorkeur worden ingepland en per les worden betaald. 

 

Blijf in beweging tijdens de ZOMER!

 


Het belang van vakantieprogramma's tijdens de Zomer!

TLG_Facebook_Post_Summer_Camps_Sisters_Mermaid_800x800

 

Met het einde van het schooljaar in zicht gaan veel ouders op zoek naar manieren om hun kinderen actief te houden en ze te blijven prikkelen, zowel op fysiek als sociaal – en emotioneel vlak. Verschillende onderzoeken ondersteunen het belang van kwalitatieve zomeractiviteiten. Het ondersteunt een gezonde leefstijl, kinderen hebben plezier en het boost zelfs hun prestaties op school!


Hoe kies je een zomerprogramma voor jouw kind?

Terwijl het belangrijk is dat je een programma kiest waar je kind plezier aan beleeft, is het net zo belangrijk dat ze actief, betrokken en uitgedaagd blijven. Zoek naar een leuk en creatief programma waarbij er aandacht besteed wordt aan zowel fysieke als educatieve activiteiten die kinderen voldoende uitdaging biedt en zelfs hun zelfvertrouwen doet groeien! Zomerprogramma’s bij The Little Gym bieden kwalitatief hoge, leeftijd afgestemde en uitdagende avonturen speciaal ontwikkeld om kinderen nieuwe vaardigheden mee te geven en hun zelfvertrouwen te doen groeien terwijl ze plezier maken met hun vriendjes en leeftijdsgenootjes.


Het juiste programma kiezen kan een verschil maken in de transitie van die 6 lange weken zomervakantie naar de start van het nieuwe schooljaar (en nieuwe groep). Terwijl de zomervakantie gezinnen de kans biedt om even te relaxen en een pauze te nemen van de druk van school, huiswerk en naschoolse activiteiten, is het ook belangrijk om ze een alternatief te geven naast schermtijd en andere passieve activiteiten. Zomerprogramma’s kunnen je kind de mogelijkheid geven om te relaxen terwijl ze hun eigen creativiteit ontdekken, lekker in beweging blijven en zelfvertrouwen opdoen in een inspirerende en veilige omgeving.


Zomer bij The Little Gym Haarlem

The Little Gym Haarlem biedt ouders de mogelijkheid om hun kind flexibele op te geven voor onze vakantieprogramma’s. Een halve dag, een hele dag of meerdere dagen / weken zijn mogelijk. Het is maar net waar jij en je kind behoefte aan hebben. Alle kinderen tussen de 2,5 – 8 jaar zijn welkom om mee te komen doen aan de avonturen onder begeleiding van onze professionele en enthousiaste instructeurs. Spelletjes, activiteiten, gymnastiek, en knutselen in een koele en kleurrijke omgeving staan garant voor plezier!

Elke zaterdag bieden wij lessen aan voor kinderen van 10 maanden – 5 jaar. Je kan losse lessen afnemen. Graag ontvangen wij je aanmelding vooraf.

Neem een kijkje in onze ZOMERBROCHURE voor meer informatie. Wil je je kind opgeven? Stuur ons dan een email.

 


The Little Gym gesloten tijdens feestdagen

Email_Header_GirlJumping_800x300

Er komen een aantal feestdagen aan! The Little Gym Haarlem zal daarom gesloten zijn op de volgende dagen:

 

- Zondag 1 april (Pasen)

- Vrijdag 27 april (Koningsdag)

- Maandag 30 april t/m zondag 6 mei (Meivakantie)

- Zondag 20 mei (Pinksteren)

 

Wij zijn geopend op vrijdag 30 maart (goede Vrijdag)!

 

Valt jouw les op Pasen, Koningsdag of Pinksteren? Dan kun je deze les natuurlijk op een andere dag inhalen. We helpen we je hier graag mee!


NIEUW NIEUW NIEUW: Hummeltjes les bij The Little Gym Haarlem (4 - 10 maanden)

Bugs_Boost_ParentPlaydateDonut_Email_Header_EN

Zijn jij en je baby klaar voor een bijzondere start?

 

We weten wat je misschien denkt: mijn baby kan nog niet eens kruipen dus waarom zouden we nu al meedoen aan een activiteit?
Nou, in die kleine hoofdjes gebeurt al van alles! Alles waarmee ze op deze leeftijd in aanraking komen wordt geabsorbeerd en legt de basis voor hun algehele functionele ontwikkeling.


De Hummeltjes lessen, 4 - 10 maanden, bevorderen de sociale- en lichamelijke ontwikkeling in een veilige, uitdagende en schone omgeving onder begeleiding van een professionele en getrainde instructeur. Samen met andere ouders en hun babies haal je zo alles uit deze bijzondere fase!


Doe mee aan 3 GRATIS lessen op VRIJDAG 6, 13 & 20 april a.s. om 13:30 uur (een les duurt 45 minuten).


Voor zowel leden als niet-leden! 


Schrijf je snel
in want we hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


Meivakantie: een programma vol avontuur!

TLG_Email_Header_Half_Term_Camps_photo_800x300

De Meivakantie is van maandag 30 april t/m zondag 6 mei

Is jouw kind tussen de 2,5 - 8 jaar en ben je op zoek naar een actieve en uitdagende activiteit in Haarlem en omstreken? Meld je kind dan aan voor een ochtend, middag, een hele dag of een aantal dagen bij The Little Gym! Reserveren kan volledig flexibel. Ons programma biedt kinderen een heerlijke uitlaatklep voor hun tomeloze energie. Hindernisbanen, spelletjes, gymnastiek, springkussen, muziek en knutselen zorgen voor voldoende uitdaging en plezier!

 

Zowel voor leden als niet-leden!

 

Het programma bieden we op meerdere dagen aan en geen dagdeel is hetzelfde! Uw kind kan de hele dag komen (u zorgt zelf voor een lunchpakket) of halve dagen. Een tussendoortje en drinken in de ochtend en middag zijn inbegrepen.

 

Tijden

Dinsdag 1 mei: 9:00 tot 12:00

Woensdag 2 mei: 9:00 tot 12:00 en/of 13:00 tot 16:00

Donderdag 3 mei: 9:00 tot 12:00 en/of 13:00 tot 16:00

 

Kosten

Prijs voor leden per halve dag: €23 per kind
Prijs voor niet-leden per halve dag: €27 per kind

 

Drinken en een tussendoortje zijn inbegrepen. Blijft je kind de hele dag? Geef ze dan een lunchpakketje mee!

 

Reserveer snel een plek want de beschikbaarheid is beperkt en dagen raken snel vol.


Paasfeest bij The Little Gym Haarlem (alleen voor leden)

TLG_Social_Media_Email_Header_Easter_Party__0173_800x300

Op zaterdag 31 maart a.s. organiseert The Little Gym Haarlem een Paasfeest voor leden! Als lid van The Little Gym nodigen we je graag uit om deel te nemen aan deze actieve middag vol met plezier.

 

Het Paasfeest start om 14:30 en duurt tot 16:00 uur. Broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom om mee te komen!

 

Bel om je op te geven naar: 023 - 57 67 316 of stuur een mail


VriendjesWeek bij The Little Gym Haarlem

 

Email-header-image_Bring-a-friend_PreSchool

Het is VRIENDJESWEEK van dinsdag 20 februari t/m zondag 25 februari. 

Heeft jouw kind een vriendje/vriendinnetje wat nog nooit met een les bij The Little Gym Haarlem heeft meegedaan en graag gratis kennis zou willen komen maken? Dan is dit een mooie gelegenheid!

 

Vriendjes, vriendinnetjes, buren, of familieleden van dezelfde leeftijd zijn van harte welkom om mee te komen doen tijdens de les waar je voor ingeschreven staat. Natuurlijk is er niets leukers dan samen plezier te maken; ook bevorderd het de sociale vaardigheden bij kinderen bijvoorbeeld door te leren hoe je moet samenwerken, elkaar helpen en aanmoedigen.


Is het door omstandigheden niet mogelijk om een vriendje uit te nodigen in deze week? Meld dat dan even bij ons aan de balie en we zoeken samen naar een ander moment!

Wij horen graag van te voren wie er mee komt (naam en leeftijd. Je kan dat doorgeven per mail

 

BEDANKT!

 


Een onvergetelijke verjaardag bij The Little Gym (1 tot 12 jaar)

foto_copy

Geef ze dit jaar een feest wat ze nooit zullen vergeten!

De jarige job en zijn of haar vriendjes hebben The Little Gym® helemaal alleen voor zichzelf om spelletjes te doen, te dansen op muziek en om leuke activiteiten te doen die speciaal voor hen zijn voorbereid. Elk feestje wordt geleid door onze professionele instructeurs en in de vrolijke, kleurrijke omgeving zorgt ons enthousiaste team ervoor dat het feestje helemaal gesmeerd verloopt.
U hoeft zich geen zorgen te maken over de voorbereidingen of het opruimen na afloop.
We zorgen voor alles, zodat ook u op uw gemak met volle teugen kunt genieten van het feest.
Een exclusief privéfeestje betekent dat de jarige en zijn/haar vriendjes toegang hebben tot onze gehele ruimte en onze volledige aandacht hebben.

 


Wij zorgen voor:

- Exclusief gebruik van lobby, keuken en zaal 
- The Little Gym uitnodigingen
- Twee gekwalificeerde instructeurs
- Thee & koffie voor de ouders / Limonade voor de kinderen
- Een verjaardags t-shirt voor de jarige

 


Wat verzorg jij?

- De taart
- Eventueel hapjes & drankjes voor de gasten

 

 


Laat het maar aan ons over om er een onvergetelijke dag van te maken! 

 

Wij bieden onze verjaardagsfeestjes aan op zaterdag en zondag.


Voor meer informatie of beschikbaarheid kunt u ons bellen op 023 - 5767 316 of mail naar haarlem@thelittlegym.eu.


Meld je nu aan voor ons tweede semester!

SS_Email_Header_AreYouReady_PreK_Boy_EN_copy2

Op 19 februari gaat het de tweede helft van ons seizoen van start!

Het seizoen loopt t/m 22 juli 2018 en zal worden afgesloten met een echte ShowWeek en medaille-uitreiking


Kom kennismaken voor of tijdens deze periode zodat je zeker bent van een plekje tot aan de zomer!


Boek vandaag nog je introductieles! Bekijk hier ons lesrooster en kies de les/dag die het beste past bij jouw kind en jouw wekelijke agenda.


Bel 023 - 5767 316 of mail naar haarlem@thelittlegym.eu.


Tot snel bij The Little Gym Haarlem!


Voorjaarsvakantie: een programma vol avontuur!

TLG_Email_Header_Half-Term_Camps_800x300_EN

De Voorjaarsvakantie is van maandag 26 februari t/m 2 maart

Is jouw kind tussen de 2,5 - 8 jaar en ben je op zoek naar een actieve en uitdagende activiteit in Haarlem en omstreken? Meld je kind dan aan voor een ochtend, middag, een hele dag of een aantal dagen bij The Little Gym! Reserveren kan volledig flexibel. Ons programma biedt kinderen een heerlijke uitlaatklep voor hun tomeloze energie. Hindernisbanen, spelletjes, gymnastiek, springkussen, muziek en knutselen zorgen voor voldoende uitdaging en plezier!


Zowel voor leden als niet-leden!


Het programma bieden we op meerdere dagen aan en geen dagdeel is hetzelfde! Uw kind kan de hele dag komen (u zorgt zelf voor een lunchpakket) of halve dagen. Een tussendoortje en drinken in de ochtend en middag zijn inbegrepen.

Tijden

Dinsdag 27 februari: 9:00 tot 12:00 en/of 13:00 tot 16:00

Woensdag 28 februari: 9:00 tot 12:00 en/of 13:00 tot 16:00

Donderdag 1 maart: 9:00 tot 12:00 en/of 13:00 tot 16:00


Kosten

Prijs voor leden per halve dag: €23 per kind
Prijs voor niet-leden per halve dag: €27 per kind


Drinken en een tussendoortje zijn inbegrepen. Blijft je kind de hele dag? Geef ze dan een lunchpakketje mee!


Reserveer snel een plek
want de beschikbaarheid is beperkt en dagen raken snel vol.


Samenwerking The Little Gym Haarlem en International School Haarlem

International School Haarlem en The Little Gym Haarlem

The Little Gym in Haarlem gaat vanaf september 2017 een samenwerking aan met de International School Haarlem (ISH). Een ideale manier voor (expat)kinderen om op school en na schooltijd in contact te komen met leeftijdsgenootjes en om zich te ontwikkelen op creatief en sportief gebied.


Overdag gaan de kinderen naar een gerenommeerde internationale school en krijgen zij les over allerlei uiteenlopende zaken. Na school is het tijd om te spelen, te ontdekken en zich verder te ontwikkelen bij The Little Gym Haarlem!

Nieuwe vrienden voor kinderen en ouders

Over het algemeen wonen de kinderen van expats maximaal twee jaar in Nederland en krijgen ze in die periode thuis les. Hierdoor komen ze weinig in aanraking met leeftijdsgenoten, terwijl dit juist belangrijk is voor de sociale ontwikkeling van deze kinderen. De ISH en The Little Gym Haarlem zijn ideale plekken voor expatkinderen om te leren en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te ontmoeten.


Voor de ouders zijn de ISH en The Little Gym ook een laagdrempelige manier om in contact te komen met andere expats en de lokale inwoners van Haarlem. Doordat een groot deel van de ouders een internationale achtergrond heeft, is het contact vaak snel gelegd.

 

Samenkomst van culturen

De ISH en The Little Gym krijgen kinderen gezamenlijk les en leren ze niet alleen elkaar kennen, maar ook de culturen van hun klasgenootjes. De lessen op de internationale school en bij The Little Gym worden in twee talen gegeven; in het Nederlands en in het Engels. Hierdoor bieden we samen de ideale plek voor sociale ontwikkeling en groeien de leerlingen op tot betrokken en verantwoordelijke wereldburgers.

Plezier na schooltijd bij The Little Gym Haarlem

De International School Haarlem vindt het belangrijk om samen te werken met partijen die een soortgelijke visie hebben als zij zelf. The Little Gym is zo’n bedrijf. Ontwikkeling, gezondheid en beweging staan centraal, daarom is een samenwerking tussen beide organisaties ideaal. Dit houdt in dat de leerlingen van de school bij The Little Gym terecht kunnen voor gymlessen, turnlessen en vakantieprogramma’s. Met muziek, plezier en beweging ontwikkelen de kinderen zich spelenderwijs, krijgen ze meer zelfvertrouwen en hebben ze een uitlaatklep voor hun energie.

plezier na schooltijd-min

Daarnaast geef je kinderen met een wekelijkse activiteit houvast en bied je ze de gelegenheid om ook buiten school in contact te blijven met leeftijdsgenootjes, waardoor zij zich ook meer thuis voelen. The Little Gym biedt lessen voor kinderen van 10 maanden tot 12 jaar, dus ook tijdens schooltijd kunnen ouders hier terecht met jongere broertjes/zusjes. Vanwege het internationale en unieke karakter van The Little Gym zullen ouders en kinderen zich hier snel thuis voelen, nieuwe contacten maken en veel mooie (leer)momenten gaan beleven.


Wil je meer weten over de International School Haarlem? Bekijk dan de website met alle informatie over de visie van de school. Hier vind je eveneens praktische informatie zoals adresgegevens en lestijden.

Ook voor kinderen van niet-expats

Ben je geen expat, maar wil je jouw zoon of dochter op een leuke, verantwoorde wijze laten sporten? Je kind is van harte welkom bij The Little Gym, de eerste introductieles is gratis! Bekijk online ons lesrooster en onze vakantieprogramma’s.


Voorjaarsvakantie: een programma vol avontuur!

rsz_camps_boy_copy1
De Voorjaarsvakantie is van maandag 26 februari t/m 2 maart

Is jouw kind tussen de 2,5 - 8 jaar en ben je op zoek naar een actieve en uitdagende activiteit in Haarlem en omstreken? Meld je kind dan aan voor een ochtend, middag, een hele dag of een aantal dagen bij The Little Gym! Reserveren kan volledig flexibel. Ons programma biedt kinderen een heerlijke uitlaatklep voor hun tomeloze energie. Hindernisbanen, spelletjes, gymnastiek, springkussen, muziek en knutselen zorgen voor voldoende uitdaging en plezier!

Zowel voor leden als niet-leden!

Het programma bieden we op meerdere dagen aan en geen dagdeel is hetzelfde! Uw kind kan de hele dag komen (u zorgt zelf voor een lunchpakket) of halve dagen. Een tussendoortje en drinken in de ochtend en middag zijn inbegrepen.

Tijden

Dinsdag 27 februari: 9:00 tot 12:00 en/of 13:00 tot 16:00

Woensdag 28 februari: 9:00 tot 12:00 en/of 13:00 tot 16:00

Donderdag 1 maart: 9:00 tot 12:00 en/of 13:00 tot 16:00
Kosten

Prijs voor leden per halve dag: €23 per kind
Prijs voor niet-leden per halve dag: €27 per kind
Drinken en een tussendoortje zijn inbegrepen. Blijft je kind de hele dag? Geef ze dan een lunchpakketje mee!

Reserveer snel een plek want de beschikbaarheid is beperkt en dagen raken snel vol.

OPEN HUIS op zaterdag 13 januari 2018 van 15:00 - 16:30uur

TLG_Social_Media_Email_Header_Open_House_ParentChild_800x300

Zijn jij en je kindje(s) nog niet bekend met The Little Gym en wel nieuwsgierig naar ons programma, onze faciliteit en wat al die andere ouders toch zo leuk aan ons vinden?

Speciaal voor ouders met kinderen tussen de 10 maanden - 5 jaar organiseren wij een middag vol plezier, sport & spel!

Kom gezellig naar ons OPEN HUIS op zaterdag 13 januari 2018 van 15:00uur - 16:30uur.


Entree is gratis en we voorzien je tijdens je bezoek graag van aanvullende informatie. Ook kan je die middag meteen een proefles inplannen om het The Little Gym gevoel echt te ervaren!


Tot dan!


Blijf in beweging tijdens de ZOMER!

Facebook_Cover_Summer_Camps_This-Summer-at-TLG

De zomervakantie start op maandag 24 juli en loopt t/m zondag 3 september


Geef je kind op voor een ochtend, middag of hele dag, een aantal dagen of meerdere weken! Reserveren kan volledig flexibel. Ons programma biedt kinderen een heerlijke uitlaatklep voor hun tomeloze energie. Hindernisbanen, spelletjes, gymnastiek, springkussen, muziek en knutselen zorgen voor voldoende uitdaging en plezier!


Zowel voor leden als niet-leden
!

Het zomerprogramma loopt van dinsdag tot en met donderdag. Uw kind kan de hele dag komen (u zorgt zelf voor een lunchpakket) of halve dagen van 9 tot 12 uur en/of
van 13 tot 16uur. Een tussendoortje en drinken in de ochtend en middag zijn inbegrepen.


Tijden

Dinsdag tot en met donderdag

9:00 tot 12:00 en 13:00 tot 16:00

Bekijk het rooster en de thema's voor de zomer camps hier!


Zomerlessen

Gedurende de bovengenoemde zomerperiode bieden we elke zaterdag een aantal van onze reguliere lessen aan voor kinderen van 10 maanden tot 5 jaar. De lessen kunnen tijdens de 6 zomerweken naar voorkeur worden ingepland en per les worden betaald. 


Blijf in beweging tijdens de ZOMER!Meld je nu aan voor ons tweede semester!

SS_Email_Header_AreYouReady_PreK_Boy_EN

Op 19 februari gaat het de tweede helft van ons seizoen van start!

Het seizoen loopt t/m 22 juli 2018 en zal worden afgesloten met een echte ShowWeek en medaille-uitreiking

Kom kennismaken voor of tijdens deze periode zodat je zeker bent van een plekje tot aan de zomer!

Boek vandaag nog je introductieles! Bekijk hier ons lesrooster en kies de les/dag die het beste past bij jouw kind en jouw wekelijke agenda.

Bel 023 - 5767 316 of mail naar haarlem@thelittlegym.eu.

SHOW WEEK


Show-week_Facebook_Cover_Pink_2016-2017

Vlak voor het einde van dit seizoen, in de week van woensdag 5 juli t/m dinsdag 11 juli, is het weer tijd voor de meest feestelijke week van het jaar, de Show Week!

De komende periode zijn kinderen druk bezig met de voorbereidingen voor deze speciale en feestelijke les!

Tijdens hun Show les ontvangt elk kind een medaille van The Little Gym, als waardering voor hun individuele inzet, prestaties en vooruitgang!

We nodigen ouders, opa's & oma's, vrienden, familie & buren uit om deze viering bij te wonen tijdens de les van jouw kind. Vergeet je camera niet!

Houd er ook rekening mee dat inhaallessen in principe alleen nog ingehaald kunnen worden tijdens ons huidige semester wat loopt t/m 23 juli. Staan er nog inhaallessen open? Kom dan even langs de balie om een les in te plannen zodat jouw kindje nog even extra kan oefenen voor zijn/haar Show les! Mocht inhalen echt niet lukken, kom dan ook even langs de balie om samen naar de mogelijkheden te kijken.


Alléén voor leden: De voorrangsinschrijving voor het volgend schooljaar gaat van start!!

Facebook_Priority-Enrolment_Dutch

Van dinsdag 13 juni a.s. tot en met zondag 25 juni krijgen leden weer de mogelijkheid om met voorrang en tegen een aantrekkelijke prijs een plekje te reserveren voor het komende schooljaar 2017-2018.

Deze 2 weken verzekerd leden van een plekje in de meest populaire lessen. Houd er rekening mee, wie het eerst komt wie het eerst maalt. Na zondag 25 juni is inschrijving ook mogelijk voor nieuwe leden en ouders die op de wachtlijst staan.

Heb je vragen over welke les het beste past bij jouw kind? Is hij/zij toe aan een volgende groep? Of gaat jouw Bengel na de zomer naar school? Wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden!

Kom naar ons toe in de lobby, of.....

Bel ons op 023 - 5767 316 of mail naar haarlem@thelittlegym.eu


Een onvergetelijke verjaardag bij The Little Gym (1 tot 12 jaar)

_MG_2956_copy

Geef ze dit jaar een feest wat ze nooit zullen vergeten!

De jarige job en zijn of haar vriendjes hebben The Little Gym® helemaal alleen voor zichzelf om spelletjes te doen, te dansen op muziek en om leuke activiteiten te doen die speciaal voor hen zijn voorbereid. Elk feestje wordt geleid door onze professionele instructeurs en in de vrolijke, kleurrijke omgeving zorgt ons enthousiaste team ervoor dat het feestje helemaal gesmeerd verloopt.
U hoeft zich geen zorgen te maken over de voorbereidingen of het opruimen na afloop. We zorgen voor alles, zodat ook u op uw gemak met volle teugen kunt genieten van het feest.
Een exclusief privéfeestje betekent dat de jarige en zijn/haar vriendjes toegang hebben tot onze gehele ruimte en onze volledige aandacht hebben.

Wij zorgen voor:
- Exclusief gebruik van lobby, keuken en zaal 
- The Little Gym uitnodigingen
- Twee gekwalificeerde instructeurs
- Thee & koffie voor de ouders / Limonade voor de kinderen
- Een verjaardagst-shirt voor de jarige

Wat verzorg jij?
- De taart
- Eventueel hapjes & drankjes voor de gasten

Laat het maar aan ons over om er een onvergetelijke dag van te maken! 

Wij bieden onze verjaardagsfeestjes aan op zaterdag en zondag.

Voor meer informatie of beschikbaarheid kunt u ons bellen op 023 - 5767 316 of mail naar haarlem@thelittlegym.eu.


Waar, oh waar zijn onze goede manieren gebleven?

FR Oh where oh where - Manners

Goede manieren zijn niet van nature in een kind aanwezig: ze worden aangeleerd. Kinderen moeten regelmatig worden herinnerd aan het belang van goede manieren. Het helpt ze om evenwichtige volwassenen te worden. De truc is om uw kind op leeftijd afgestemde manieren te leren zodat ze ook begrijpen waarom ze zo belangrijk zijn. Hieronder zes goede manieren.

1. “Dankjewel” is een woord dat ouders en begeleiders van The Little Gym niet genoeg kunnen benadrukken! Een eenvoudig bedankje kan al een krachtige boodschap van dankbaarheid zijn. Als iemand iets voor je doet, je een compliment of cadeautje geeft en der gelijke, dan is het belangrijk om altijd dankjewel te zeggen. Wanneer een kind oud genoeg is, kan het zelf een bedankbrief schrijven wanneer het een cadeau heeft ontvangen of bij vriendjes op bezoek is geweest. Met een handgeschreven bedankbrief kom je een heel eind!

2. “Alsjeblieft” is een belangrijk woord voor kinderen om te krijgen wat ze willen. Het is een goede manier om te oefenen met kinderen die nog niet kunnen praten. Als een kind iets wil dan is het belangrijk dat het een vorm van ‘alsjeblieft’ en ‘dankjewel’ laat zien door middel van een gebaar of uitdrukking.

3. “Sorry” of “Pardon”: op een bepaalde leeftijd is het belangrijk voor een kind om te leren dat het volwassenen niet mag onderbreken wanneer ze in gesprek zijn. In plaats daarvan moet een kind leren om op zijn of haar beurt te wachten. De eerder genoemde uitdrukkingen kunnen ook in het openbaar gebruikt worden als het kind bijvoorbeeld om iemand heen moet om er langs te kunnen of wanneer het per ongeluk tegen iemand op botst. Door “sorry” of “pardon” te gebruiken wordt uw kind op een positieve manier gehoord.

4. “Hallo” en “tot ziens”: begroeten en afscheid nemen zijn basiselementen voor communicatie. Kinderen horen op vroege leeftijd te leren hoe zij mensen in een ruimte kunnen begroeten of hoe zij afscheid kunnen nemen. Het leert kinderen ook hoe zij met elkaar om moeten gaan.

5. Tafelmanieren: kinderen kunnen op jonge leeftijd tafelmanieren aanleren. Vaak wordt het eerste begin gemaakt wanneer zij voor het eerst vast voedsel krijgen en dat vervolgens uitspugen of weggooien. Ingrijpen op zo een moment helpt kinderen begrijpen wat wel en wat niet acceptabel is. Als kinderen iets ouder worden is het belangrijk om ze de basis van tafelmanieren te leren: weten wanneer je bestek gebruikt, hoe je vraagt om iets aan te geven of hoe je van tafel mag. Tafelmanieren nemen kinderen een heel leven met zich mee, maar maken een maaltijd ook een stuk gezelliger voor de ouders!

6. Wees aardig voor anderen: het is belangrijk voor kinderen om aardig en positief naar anderen te zijn. Kinderen leren inzien dat gedrag én woorden pijnlijk of vervelend kunnen zijn, helpt hun te begrijpen hoe belangrijk het is om aardig te zijn.

Oefening baart kunst – blijf oefenen en uw kind herinneren dat goede manieren belangrijk zijn. Herhaal deze les zo vaak als nodig, uiteindelijk zullen zij het doorhebben en begrijpen! Een rollenspel kan ook een prima uitkomst bieden om te oefenen met verschillende sociale situaties. Goede manieren zijn waardevol dus je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!


Lieve kinderen trekken aan het langste eind

FR Nice Kids Finish First

The Little Gym helpt kinderen om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Vanuit onderzoek blijkt dat deze vaardigheden doorslaggevend kunnen zijn voor succes op lange termijn.

De wetenschap beaamt het: lieverdjes trekken aan het langste eind. Tenminste, dat wordt vastgesteld in een nieuwe studie. Daaruit blijkt dat sociaalvaardige kinderen een grotere kans hebben om een schooldiploma te behalen. Bovendien is het waarschijnlijker dat ze een vaste baan te behouden dan minder sociale kinderen.

De twintig jaar durende studie volgde meer dan 700 kinderen van de kleuterklas tot 25 jaar. Het onderzoek wijst uit dat kinderen die hoog scoren op sociaal gedrag, zoals delen, op je beurt wachten en luisteren, vier keer meer kans hebben om af te studeren dan minder vaardige kinderen. Sommige studies concluderen zelfs dat sociale vaardigheden een betere indicator zijn voor een succesvol leven dan academische vaardigheden.

Positieve sociale vaardigheden kunnen tijdens de kindertijd aangeleerd en verbeterd worden.

Lessen bij The Little Gym helpen kinderen om deze vaardigheden te ontwikkelen in een leuke omgeving, die een alternatieve context voor leren biedt. Spellen zijn afgestemd om sociale ontwikkeling te stimuleren binnen een niet competitieve omgeving waarin kinderen mét elkaar spelen in plaats van tegen elkaar. Zo leren de kleintjes om meer rekening te houden met anderen en worden ze bewust van de gevoelens van anderen om zich heen. Dit maakt ze welwillend om samen te werken en zo een gezamenlijk voordeel te behalen. Deze essentiële vaardigheden helpen kinderen om op een sociale en positieve manier met elkaar om te gaan. Zo groeit een evenwichtig kind op tot een evenwichtige volwassene.


De voordelen van taken, klusjes en karweitjes

Benefits-of-Chores

Hebben kinderen baat bij huishoudelijke taken? Volgens een artikel uit Wall Street Journal zijn kinderen die huishoudelijke klusjes uitvoeren beter in staat om “een blijvend bewustzijn van meesterschap en verantwoordelijkheid te behouden en zelfvoorzienend te zijn.” Welke ouders gunnen hun kind dat gevoel niet?

In hetzelfde artikel wordt ook vastgesteld dat kinderen die rond het derde of vierde levensjaar met taken beginnen een hogere kans hebben om positieve relaties met hun familie te ontwikkelen, academisch beter presteren en een groter inlevingsvermogen hebben. Heeft u nog meer redenen nodig? Bekijk de volgende vijf tips om u kind actief te laten helpen met huishoudelijke klusjes:

1. Zet muziek aan tijdens het schoonmaken of terwijl zij het speelgoed opruimen. Met muziek is het voor iedereen leuker.

2. Kinderen zijn gek op spelletjes – zet een timer aan om kinderen te motiveren om een taak zo snel (en efficiënt) mogelijk af te maken.

3. Ga bij jezelf te raden hoe je tegenover huishoudelijke karweitjes staat – maak plezier en laat uw kinderen weten dat ze u helpen bij het huishouden.

4. Houd een takenlijst bij – als uw kind alle taken heeft afgerond kan hij of zij zelf en prijs bedenken zoals “laat opblijven”, een ijsje eten met pappa en mamma of een bezoek brengen aan het museum of de dierentuin.

5. Maak lol. Door taken leuk te maken blijft uw kind gemotiveerd om alle klusjes af te ronden.

Niet alleen nu maar ook in de toekomst Om het hele artikel te lezen, klik hier.


6 manieren om het zelfvertrouwen van uw kind te versterken

6 Ways to Build Confidence in Kids

Ouders hebben een grote invloed op hun kinderen. Als ouders kun je het zelfvertrouwen van een kind op verschillende manieren versterken. Hieronder volgen zes tips.

1. Bedenk wat voor complimenten je een kind geeft. Bemoedigende woorden hebben meer effect wanneer ze ingaan op aspecten van hun inzet of vaardigheden. Probeer deze specifiek te benoemen in plaats van een geijkt “goed gedaan”.

2. Voed de interesse van uw kind. Elk kind is uniek, als ouders of verzorgers is het uw taak om het kind vertrouwen te geven dat hij of zij nodig heeft bij de ontwikkeling van deze interesse.

3. Bied uw kind eindeloze steun en aanmoediging. Uw kind zal nooit vergeten welk gevoel u hem of haar geeft – daarom is het belangrijk om uw kind te steunen. Moedig ze aan om het beste uit zichzelf te halen!

4. Geef uw kind geen labeltje – dat kan een gevoel van beperking geven tijdens het opgroeien

5. Bied vertrouwen en laat uw kind zelf beslissingen maken 6. Leg de focus op een half vol glas – leer uw kind om optimistisch te zijn. Met een optimistische blik op het leven stelt u een kind in staat om te blaken van zelfvertrouwen! Zelfvertrouwen opbouwen begint al vroeg in het leven, het is belangrijk om uw kind een goede kans op succes te geven. Gebruik de bovenstaande tips om uw kind hierin te helpen.


Onze top 5 familiegerechten

FR Our Top 5 Family Dinners

U weet hoe belangrijk het is om uw kinderen elke avond een gezonde maaltijd te bieden en wij weten hoe moeilijk het is om kinderen te laten eten wat het beste voor ze is. Als u het patatje met kipnuggets zat bent, hebben wij hieronder een lijst met onze top 5 van gezonde gerechten samengesteld waar de hele familie van kan genieten

● Op zoek naar een manier om meer groente in het dieet van uw kind te pompen? Laten we beginnen met Spaghetti Squash and Meatballs. De saus van gepureerde groenten kan worden aangevuld met selderie, wortels en tomaat, allemaal verstopt in de saus. Als u het nog gezonder wilt maken: vervang dan het runder‐ door kalkoengehakt.

Baked Soutwestern Egg Rolls zijn gevuld met gezonde groenten, zoals zwarte bonen, spinazie en mais. Om het wat hartiger en voller te maken kunt u kipfilet toevoegen. Dit gerecht is zo lekker dat het misschien een goed idee is om de portie zo groot te maken dat uw kinderen er de volgende dag weer van kunnen eten!

● We zijn gek op hamburgers! Ouders zullen dol zijn op deze Ultimate Turkey & Black Bean Burgers. Niet alleen omdat ze met kalkoengehakt gemaakt worden, maar ook omdat ze boordevol proteïne en vezels zitten. Voeg plakjes avocado toe om dit gerecht NOG gezonder te maken.

● We zijn gek op Sesame Chicken Salad, omdat het makkelijk te maken is én een mooie afwisseling biedt van het gebruikelijke. Uw kinderen zullen zich de wortels, peultjes, kip en pasta laten smaken: helemaal in combinatie met de pindakaasdressing.

● Uw familie zal smeken om elke week Chicken Pot Pie Turnovers te maken: een leuke variatie op de traditionele chicken pot pie. Het is verrassend makkelijk te bereiden. Dit recept bestaat uit kipfilet, selderie en wortels. Maar: wees vooral niet bang om andere groenten toe te voegen...

Eet smakelijk!


Dans!

FR Just Dance - ONLY FOR GYMS OFFERING DANCE

Houdt uw kleintje van een swingend danspasje? Wist u dat dansen een hoop fysieke, emotionele en sociale voordelen biedt voor kinderen van alle leeftijden? Hier, bij The Little Gym stimuleren we creativiteit, verbeelding en zelfuitdrukking tijdens onze Danslessen voor kinderen tussen 3 en 12 jaar.

Kinderen ontwikkelen al op vroege leeftijd een natuurlijk ritme. Nog voor ze hun eerste stapjes zetten, bewegen en wiegen kinderen al mee op de maat van hun favoriete liedjes. Hieronder drie voordelen van dansen:

1. Fysiek gezien is dansen een fantastische manier om in beweging te komen en wat van de ‘kinderenergie’ te verbranden – waar ze meer dan genoeg van hebben! Dansen is ook goed om op een unieke manier te oefenen met beweging, coördinatie en kracht. Bij het dansen wordt het hele lichaam gebruikt, niet alleen specifieke lichaamsdelen – dat maakt dansen tot een effectieve manier om in beweging te blijven.

2. Dansen is een gezonde manier voor kinderen om emoties te uiten. Of uw kind nou blij, opgewonden, boos of verdrietig is: dansen helpt om uiting te kunnen geven aan emoties. Vaak hebben kinderen moeite met emoties op een verbale manier te uiten en zo biedt dansen een positief en veilig alternatief.

3. Sociaal gezien helpt dansen kinderen om met elkaar in contact te komen, maar ook om ruimtelijk inzicht te krijgen. Door dansen een sociale aangelegenheid te maken, leren kinderen hoe zij met elkaar om kunnen gaan, een paar nieuwe danspasjes en ze hebben meteen een hoop lol!

Dansen is een perfecte manier om uw kind in beweging te krijgen, emotioneel welzijn te stimuleren en natuurlijk om lol te maken. Of u nu thuis danst, in de auto of bij The Little Gym, het is belangrijk om dansen tot een dagelijkse routine te maken voor uw kind. Dus... Zet een liedje op en voetjes van de vloer!

Klik hier om meer over onze danslessen te lezen: http://www.thelittlegym.com/Pages/dance.aspx


Sta op en kom in beweging!

FR Get Up and Get Moving

Tijden veranderen en het wordt steeds moeilijker om onze kinderen betrokken, blij en, tja... Bezig te houden. Ik weet dat ik niet de enige ben die een televisie, computer of tablet heeft gebruikt om mijn kinderen af te leiden en een half uurtje van rust te hebben...

Het is ook niet makkelijk. En als ouders weten we dat, maar worden onze kinderen niet teveel aan technologie blootgesteld? Volgens The American Academy of Pediatrics (AAP) besteden kinderen gemiddeld zeven uur per dag aan media zoals televisies, computers, het internet, computerspelletjes en mobiele telefoons. De digitale wereld wordt steeds invloedrijker en daarmee groeit het belang voor kinderen om in beweging te blijven ook.

Dus, hoe kunt u uw kind stimuleren om in beweging te blijven? Laat zien dat beweging leuk is! Beweeg met de hele familie door een avondwandeling te maken, te joggen of een potje te voetballen in de tuin. U kunt uw kind natuurlijk ook buitenshuis in beweging krijgen zoals bij The Little Gym, om een waardering voor beweging en een actieve levensstijl te creëren. Of je nu rent, springt of duikelt: kom in beweging met uw kind om een basis te leggen voor een leven vol met gezonde gewoontes.