EN NL

blogHeader

Samenwerking The Little Gym Haarlem en International School Haarlem

International School Haarlem en The Little Gym Haarlem

The Little Gym in Haarlem gaat vanaf september 2017 een samenwerking aan met de International School Haarlem (ISH). Een ideale manier voor (expat)kinderen om op school en na schooltijd in contact te komen met leeftijdsgenootjes en om zich te ontwikkelen op creatief en sportief gebied.


Overdag gaan de kinderen naar een gerenommeerde internationale school en krijgen zij les over allerlei uiteenlopende zaken. Na school is het tijd om te spelen, te ontdekken en zich verder te ontwikkelen bij The Little Gym Haarlem!

Nieuwe vrienden voor kinderen en ouders

Over het algemeen wonen de kinderen van expats maximaal twee jaar in Nederland en krijgen ze in die periode thuis les. Hierdoor komen ze weinig in aanraking met leeftijdsgenoten, terwijl dit juist belangrijk is voor de sociale ontwikkeling van deze kinderen. De ISH en The Little Gym Haarlem zijn ideale plekken voor expatkinderen om te leren en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te ontmoeten.


Voor de ouders zijn de ISH en The Little Gym ook een laagdrempelige manier om in contact te komen met andere expats en de lokale inwoners van Haarlem. Doordat een groot deel van de ouders een internationale achtergrond heeft, is het contact vaak snel gelegd.

 

Samenkomst van culturen

De ISH en The Little Gym krijgen kinderen gezamenlijk les en leren ze niet alleen elkaar kennen, maar ook de culturen van hun klasgenootjes. De lessen op de internationale school en bij The Little Gym worden in twee talen gegeven; in het Nederlands en in het Engels. Hierdoor bieden we samen de ideale plek voor sociale ontwikkeling en groeien de leerlingen op tot betrokken en verantwoordelijke wereldburgers.

Plezier na schooltijd bij The Little Gym Haarlem

De International School Haarlem vindt het belangrijk om samen te werken met partijen die een soortgelijke visie hebben als zij zelf. The Little Gym is zo’n bedrijf. Ontwikkeling, gezondheid en beweging staan centraal, daarom is een samenwerking tussen beide organisaties ideaal. Dit houdt in dat de leerlingen van de school bij The Little Gym terecht kunnen voor gymlessen, turnlessen en vakantieprogramma’s. Met muziek, plezier en beweging ontwikkelen de kinderen zich spelenderwijs, krijgen ze meer zelfvertrouwen en hebben ze een uitlaatklep voor hun energie.

plezier na schooltijd-min

Daarnaast geef je kinderen met een wekelijkse activiteit houvast en bied je ze de gelegenheid om ook buiten school in contact te blijven met leeftijdsgenootjes, waardoor zij zich ook meer thuis voelen. The Little Gym biedt lessen voor kinderen van 10 maanden tot 12 jaar, dus ook tijdens schooltijd kunnen ouders hier terecht met jongere broertjes/zusjes. Vanwege het internationale en unieke karakter van The Little Gym zullen ouders en kinderen zich hier snel thuis voelen, nieuwe contacten maken en veel mooie (leer)momenten gaan beleven.


Wil je meer weten over de International School Haarlem? Bekijk dan de website met alle informatie over de visie van de school. Hier vind je eveneens praktische informatie zoals adresgegevens en lestijden.

Ook voor kinderen van niet-expats

Ben je geen expat, maar wil je jouw zoon of dochter op een leuke, verantwoorde wijze laten sporten? Je kind is van harte welkom bij The Little Gym, de eerste introductieles is gratis! Bekijk online ons lesrooster en onze vakantieprogramma’s.


Comments

Security Check
Please enter the text below
CaptchaImage
Can't read text above? Try another text.